post

Hvis du er en af dem, der elsker at rejse og samtidig er vild med storbyferier, så er mit bud, at du nok allerede går og dagdrømmer om din næste rejsedestination. Dine tidligere storbyferier er måske gået til London, Paris, Rom eller Berlin – med hvad nu, hvis jeg fortalte dig, at du kan opleve det samme og meget mere i Kraków? Kraków er en storby i det sydlige Polen beliggende tæt på Tatrabjergene. I området omkring Kraków finder du et væld af forskellige aktiviteter, så hvis du er frisk på nye oplevelser og sætter pris på en aktiv ferie, hvor du får udforsket nye steder og får øjnene op for en ny kultur, så er Kraków stedet for dig. Lån penge og få råd til din tur allerede i dag.

En by fyldt med seværdigheder

Kraków og hele området omkring storbyen emmer af liv og kulturelle seværdigheder:

  • Hovedtorvet. Kraków har en romantisk arkitektur, der på mange måder minder om de bygningsværker, du kan finde i fx Prag og Budapest. På hovedtorvet, som er den centrale plads inde i centrum, kan du finde et rigt caféliv, gadekunstnere, musikere og masser af halvtamme duer, du kan fodre.
  • Det Kongelige Wawel Slot. Det middelalderlige slot bygger på en lang historie, og det er her, Polens tidligere konger ligger begravet. Myten siger, at der er en drage gemt på slottet.
  • Wieliczka Saltmine. Kører du et stykke ud af byen, kan du opleve denne smukke saltmine, der står på UNESCO’s Verdensarvliste. Minen åbnede i 1200-tallet og har været i kommercielt drift helt op til 1996. Du kan opleve smukke skulpturer, kapeller og saltsøer nede i minens dybe univers.
  • Auschwitz. Du kan tage en endags-tur og se den tidligere koncentrationslejr Auschwitz. Turen vil med sikkerhed give dig gåsehud og gøre et stort indtryk. Du har mulighed for at se gaskamre, soverum m.m. Tiden står uhyggeligt stille, når du er der, og alting føles uforandret. Kan anbefales til enhver, der har interesse for det historiske.

Dine overnatningsmuligheder

Der er et utal af forskellige overnatningssteder inde i Kraków:

  • Hoteller. Du kan finde mange hoteller i forskellige prisklasser både i og udenfor centrum.
  • Hostels. Hvis du vil bo billigt, kan du sove på hostel og samtidig møde andre unge backpackere og gennemrejsende.
  • AirBnB. Få den polske kultur ind under huden og overnat hos en privat og få nogle gode snakke og anbefalinger til dit øvrige ophold.